HajBaj Teszt

Kevés az időd, de szeretnéd tudni mi baja a hajadnak, akkor
Töltsd ki a HajBaj Tesztet! Hullik a hajad?

Hajgyógyász kereső!

Hajgyógyászra van szükséged?

Hajgyógyászra van szükséged?

Hajproblémád van?

Bemutatom a HajBaj.hu weboldalt, mint hajproblémával foglalkozó oldalt! Itt megtalálsz minden információt, amire szükséged lehet.

Sőt, HAJGYÓGYÁSZ KERESŐ résszel is rendelkezik.

Segíteni szeretnél az embereknek, akkor csatlakozz partnerként!

Ezen a lapon még szó esik az Egészséges Táplálkozásról is. Szervezetünk elsavasodásáról, lerakódott méreganyagokról, és annak megszüntetésének a lehetőségekről.

Érdemes átnézned hozzám!

Felíratkozás

Személyre szóló tanácsadás

Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Adataidat bizalmasan kezelem.

Érdemes-e böjtölni?

2009.02.03. 19:40 :: Szabóné Nemes Ágnes

A böjt nemcsak a betegségek megelőzésében, hanem számos kóros folyamat kezelésében is fontos szerepet játszhat. Mindemellett segíti a szövetek, sejtek megújulását. A nyugati orvostudomány egyik új ága – az anti-aging medicina – nagy hangsúlyt fektet a tisztítókúrák alkalmazására a szervezetet fiatalító hatása miatt.
 
Korunk fogyasztói társadalmában a fiatalság, a hosszú élet- és munkaképesség igencsak felértékelődött. A betegség, a magánéleti gondok, az elmúlás mind olyan fogalmak, amelyekről nyíltan senki sem beszél szívesen. Annál kedveltebb téma a fittség, a kimagasló szellemi teljesítmény, a szép, ápolt külső elérése, megőrzése. Sokszor figyelmen kívül hagyjuk testünk üzeneteit, nem akkor iszunk, amikor szomjazunk, és nem akkor étkezünk, amikor éhesek vagyunk. Telnek az évek és egyre fáradtabbak leszünk, egyre nehezebben tudjuk kipihenni magunkat: emésztési panaszaink lesznek, nő vagy éppen jelentősen csökken a testsúlyunk, éjjelente gyakran felébredünk és szellemi teljesítményünk sem a régi. Ekkor fogalmazódik meg az életmódváltoztatás, a szervezet megtisztítása iránti igény.

A legjobb tisztítókúrák
A tisztító módszereket egyes irodalmi források szerint már az ókori Egyiptomban is alkalmazták. Hippokrátesz, az ókori görög gyógyító rendkívüli jelentőséget tulajdonított e kúráknak bizonyos betegségek – krónikus gyulladások, akut bélfertőzés, pikkelysömör – kezelésében. Néhány évszázaddal ezelőtt a gyógyításra alkalmazott böjtök számos válfaja terjedt el, ezek nagy része a mai napig fennmaradt és alkalmazott eljárás, és a wellness szállodák, egészségügyi központok előszeretettel alkalmazzák ezeket. Lássunk néhány példát!
Az életmód, a elfogyasztott ételek minősége, mennyisége, a dohányzás, az alkoholfogyasztás, a stressz és a környezeti ártalmak, a szellemi túlterhelés, a félelmek, a negatív gondolatok, a megoldatlan konfliktusok indítják el a méreganyagok felhalmozását a szervezetben. A legtöbb étel, ital úgy viselkedik a testünkben, mint a gyógyszer: megfelelő adagban orvosság, annál nagyobb mennyiségben viszont méreg. Ha valamely táplálékból túl sokat eszünk, akkor a májra, a hasnyálmirigyre, az epehólyagra és az egész emésztőrendszerre óriási terhet róvunk. A túlzott mértékű cukor, só, csípős fűszer, az adalékanyagokban gazdag ételek, a húsfélék, a zsiradékban sütött finomságok, a sütemények, az alkoholos vagy cukrozott italok túlzásba vitt bevitele savak képződését és felhalmozódását eredményezi, különösen abban az esetben, ha mindemellett igen kevés káliumban gazdag – zöldségek, gyümölcsök, gabonák – étel szerepel az étrendünkben.

Az évek múlásával megváltozik a gyomor-bélrendszerben élő baktériumok és egyéb mikroorganizmusok aránya, megcsappan a jótékony baktériumok száma, és felszaporodnak a kártékony gomba- és baktériumfajok. Mindez emésztési panaszokhoz – székrekedés vagy hasmenés, puffadás – vezethet. Az emésztés hatékonyságának módosulása mellett a szervezet egésze savasodási folyamaton megy keresztül, s ez jó alapot teremt a gyulladásos betegségek, a hangulatzavar, a gyomorsavtúltengés, az allergiás megbetegedések, a bőrbetegségek kialakulásához.

Mivel a test, a szellem és a lélek szoros kölcsönhatásban áll egymással, ezért ha a testet valamilyen betegség támadja meg, akkor az hatást gyakorol a szellemi teljesítményre és a lélekre is. Ugyanúgy, ha például olyan trauma éri az egyént, amelyet lelkileg nem tud feldolgozni, az a testet is megbetegítheti, a szellemi teljesítményre pedig negatívan hat. A méregtelelnítés tehát nem csupán a test megtisztítását szolgálja, hanem a lélek és a szellem felfrissítését is. A mérgek nem csak a testben halmozódhatnak fel, hanem a negatív hozzáállás, a harag, a bosszúvágy révén szellemi-lelki síkon is. A böjtkúrák célja tehát a gondolatok megtisztítása, a lélek felszabadítása és a test méregtelenítése.

A böjt tehát több funkciót is betölthet. Általa megelőzhető bizonyos betegségek kialakulása és számos kórfolyamat kezelésében is hatékonyan alkalmazható. Mindemellett segíti a szövetek, sejtek megújulását, regenerációját. A nyugati orvostudomány egyik új ága – az anti-aging medicina – nagy hangsúlyt fektet a tisztító kúrák alkalmazására, mert ezek bizonyítottan fiatalítják a szervezetet.

Forrás: medizona.hu

Szólj hozzá!

Címkék: haj egészséges életmód hajápolás életenergia

A bejegyzés trackback címe:

https://hajbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr33920902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása