HajBaj Teszt

Kevés az időd, de szeretnéd tudni mi baja a hajadnak, akkor
Töltsd ki a HajBaj Tesztet! Hullik a hajad?

Hajgyógyász kereső!

Hajgyógyászra van szükséged?

Hajgyógyászra van szükséged?

Hajproblémád van?

Bemutatom a HajBaj.hu weboldalt, mint hajproblémával foglalkozó oldalt! Itt megtalálsz minden információt, amire szükséged lehet.

Sőt, HAJGYÓGYÁSZ KERESŐ résszel is rendelkezik.

Segíteni szeretnél az embereknek, akkor csatlakozz partnerként!

Ezen a lapon még szó esik az Egészséges Táplálkozásról is. Szervezetünk elsavasodásáról, lerakódott méreganyagokról, és annak megszüntetésének a lehetőségekről.

Érdemes átnézned hozzám!

Felíratkozás

Személyre szóló tanácsadás

Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Adataidat bizalmasan kezelem.

Az egészséges életstílus és a Kommunikáció

2009.01.23. 17:49 :: Szabóné Nemes Ágnes

Az egészséges életstílus és a KommunikációAz emberek közötti kommunikáció gyakorlatilag információk cseréje, egy küldő és egy fogadó között. Ez egy elég szürke leírása annak a végtelen színű és formájú kommunikációnak ami emberek között lehetséges mint például a költészet.

Igazság szerint, mivel emberek vagyunk, gyakorlatilag képtelenség mindent csak úgy szürkén, pusztán tárgyilagosan, adatokkal előadnunk. Amikor kommunikálunk valakivel, nem csak a hangunkra figyelnek, hanem egyéb dolgokra is, mint a testtartásunk, mozdulataink, hogyan van fésülve a hajunk, milyen színű és tipusú ruha van rajtunk, vagy hogy milyen az arcjátékunk stb.

A kommunikációs alapok elsajátításához jó tudni, hogy az emberek milyen módokon szerzik információjuk nagy részét. Tanulási folyamatunk és vásárlási döntéseink:

          o Több mint 80%-ban látás útján
          o Alig 10%-ban hallás útján
          o Kevesebb mint 5%-ban szaglás, tapintás és ízlelés útján történnek.


Tehát az esetek nagy részében, több mint 80%-ban a látásunkon keresztül tanulunk és hozunk vásárlási döntéseket. Ezért is annyira fontosak a marketingben a szép formák, a színek, amik beindítják az érzelmeinket, a megfelelő mondatok alkalmazása stb.

Információ szerzésünk:

Több mint 70%-ban beszéddel társalgás közben és 90%-ban beszéddel cselekvés közben történik

A legtöbb információt akkor szerezzük és akkor jegyezzük meg (más statisztikák alapján is), hogyha valami cselekvést végzünk, miközben beszélünk vagy kapjuk az információt. Például, hogyha nem csak olvassuk, hogyan kell a teniszt játszani, hanem elmegyünk és játsszuk is. Ha nem csak halljuk valakitől, hogyan kell összerakni egy szörf vitorlát, hanem csináljuk is. Így van ez az egészséges életstílus kialakításával is. Nem elég ha elolvasunk minden anyagot, hogyan kell megfelelően lélegezni, hogyan kommunikáljunk másokkal, hogyan tudunk egy testmozgást végezni, ettől még nem fog semmi hasznunkra vállni és nem fog sokáig megmaradni az agyunkban sem. Két hónap múlva már azt sem tudjuk, hogy mire figyeljünk a kommunikáció közben és hogyan kezeljük az érzelmeinket.

Kommunikációnknak két alap fajtája lehet, a belső (saját magunkkal) folytatott és a külső (másokkal folytatott) kommunikáció. Mindkettő egyformán fontos, mert amíg a külső kommunikáció alapján ítélnek meg mások minket, addig saját magunkról, a magunkkal folytatott belső kommunikáció alapján van egy önképünk, elképzelésünk. A belső gondolataink, eszmefuttatásaink gyakorlatilag meghatározzák a hozzáállásunkat a dolgainkhoz, a cselekedeteinket, így az életünket és az egészségünket is.

Ha valami nincs rendben, valami nem úgy sikerül, ahogy elterveztük, akkor nagy eséllyel azért történt így, mert valami nem volt rendben, nem volt teljes tisztán a fejünkben. Ezért a saját belső kommunikációnk, gondolataink legalább annyira fontosak, ha nem még inkább, mint a mások felé irányuló külső kommunikáció. Mindkettővel részletesen fogunk foglalkozni a későbbiekben.
 

Forrás: e-stilusom.com

Szólj hozzá!

Címkék: egészség egészséges életmód hajhullás életenergia személyi edző hajgyógyászat

A bejegyzés trackback címe:

https://hajbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr58893923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása