HajBaj Teszt

Kevés az időd, de szeretnéd tudni mi baja a hajadnak, akkor
Töltsd ki a HajBaj Tesztet! Hullik a hajad?

Hajgyógyász kereső!

Hajgyógyászra van szükséged?

Hajgyógyászra van szükséged?

Hajproblémád van?

Bemutatom a HajBaj.hu weboldalt, mint hajproblémával foglalkozó oldalt! Itt megtalálsz minden információt, amire szükséged lehet.

Sőt, HAJGYÓGYÁSZ KERESŐ résszel is rendelkezik.

Segíteni szeretnél az embereknek, akkor csatlakozz partnerként!

Ezen a lapon még szó esik az Egészséges Táplálkozásról is. Szervezetünk elsavasodásáról, lerakódott méreganyagokról, és annak megszüntetésének a lehetőségekről.

Érdemes átnézned hozzám!

Felíratkozás

Személyre szóló tanácsadás

Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Adataidat bizalmasan kezelem.

A hosszú haj ápolása

2009.04.02. 10:11 :: Szabóné Nemes Ágnes

Töredezett, elvékonyodott hajvégek, fénytelen, tartás nélküli tincsek – ezeket a problémákat bizonyára mindenki ismeri, akinek hosszú haja van. Amin korábban csak az olló segített, azon ma már szelídebb hajápolási programmal is változtathatunk.

A hajmosás

A hosszú haj a szálak tövénél hamar zsírosodik, ám egyébként jellemzően száraz, ezért döntő fontosságú a megfelelő hajsampon kiválasztása. Csak a hajtőre vigyük fel, majd alaposan masszírozzuk be – a fejbőrbe is. Leöblítéskor mindenhova jut a tisztításhoz elegendő sampon, de a hajvégek így nem válnak sprőddé.


A hajbalzsam

Bármennyire is sietünk a hajmosással, a sampon habjának leöblítése után kenjük be a hajvégeket ápoló hajbalzsammal, amely lezárja a mosás által kinyílt pikkelyréteget, eltömíti a porózus részeket. Így a megnyúlt szálak kellőképpen védve lesznek, ráadásul hajunkat sokkal könnyebben kifésülhetjük. A balzsam, vagy kondicionáló egyenletesebben eloszlatható, ha hígítva kerül fel a hajra.

Hajpakolás

Havonta kb. kétszer – erősen töredezett, festett haj esetében akár hetente is – ajánlott a hajmosást egy alapos hajpakolással befejezni. Az alaposan kiöblített hajat pakoljuk be tápanyagokkal teli hajpakoló anyaggal. Fóliával és egy puha törölközővel tekerjük be a fejünket, és hagyjuk rajta legalább 20-30 percig. Minél tovább marad fent a hajpakolás, annál jobban beszívódik a hajszálakba.

A haj öblítése

Rendkívül fontos az alapos öblítés. A sampont és balzsamot is tökéletesen el kell távolítani, hogy hajunk egészséges, ápoltan csillogó legyen. Máskülönben a fel nem szívódott hatóanyagok nehéz súlyként ragadnak a szálakra, így a frizura elnehezedik, valósággal a fejünkre lapul, elveszíti fényét. Addig kell öblíteni a hajat, amíg hab nélküli víz folyik belőle.

Hajvég ápolás

A hosszú hajszálak vége szinte mindig ki van téve a vállunkon történő súrlódásnak, és az időjárás viszontagságainak. Ezért fontos, hogy a hajvégek rendszeres ápolásban részesüljenek még akkor is, amikor éppen nincs szándékunkban hajat mosni. Használjunk rendszeresen – akár naponta – hajolajat, vagy hajvég ápoló krémet. A kezünkre egy mogyorónyit nyomva finoman simítsuk bele a sérült hajszálak végeibe. Ezt akár reggel, este megismételhetjük, a sérüléstől függően.

Fésülködés és hajviselet

Hosszú hajunkat sokféleképpen hordhatjuk: befonva, feltűzve, vagy kibontva. Tincseink élettel telibbek, egészségesen fénylőek lesznek, ha minden este alaposan kikeféljük. A hosszú azonban hajat soha ne fésüljük durva fésűvel, vagy kefével, illetve nagyon sűrű fogú, úgynevezett stílfésűvel sem. Legjobb a finom sörtéjű disznószőr fakefe, vagy a régi hagyományoknak megfelelő csontfésű. Ez ugyanis nem sérti sem a fejbőrt, sem a hajszálakat.

A hajvágás

A hosszúra növesztett hajszálak egészséges szépségének megóvása érdekében természetesen nem mondhatunk le teljesen a rendszeres hajvágásról. Hat-nyolc hetente elegendő egy-két centivel megkurtítani a féltett tincseket. A szakszerű vágás egyébként is gyorsítja a haj növekedését. Arra azonban figyeljünk oda, hogy a túlzott ritkító vágás is ártalmas, mert a hajszálak nem egyforma hosszúságban súrlódnak egymáshoz, ezért könnyen eltörik egymást.

Ha nélkülöznöd kell a szép hajzuhatagot

Természetesen annak sem kell elkeserednie, akit az anyatermészet nem áldott meg szép, dús és hosszú hajjal. A különböző hajhosszabbítási- dúsítási eljárásoknak köszönhetően bárkinek lehet olyan hajkoronája, amelyet megálmodott magának. Nagyon fontos azonban, hogy csak olyan szakembert keressünk fel, aki tényleg mestere a szakmának, és a megfelelő minőségű hajat rakja be a saját hajunk közé.

 

Forrás: noiportal.hu

2 komment

Címkék: egészség fodrász hajmosás hajápolás hajhullás hajprobléma hajgyógyászat hajápolási tippek hajhagyma hajritkulás hajviselet

A bejegyzés trackback címe:

https://hajbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr211033075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Triohair · http://www.hajgyogyaszom.hu/ 2013.07.25. 10:44:38

Sokféle haj és fejbőrtípusnak megfelelő problémát orvosolunk, ezért megfelelő tanácsokkal látjuk el a hozzánk járó vendégeket.
Az itt használt biológiai anyagok, hajfürdők, pakolások, teljes mértékben növényi hatóanyagokat tartalmaznak, és le kell, szögezzem, hogy az egyetlen eredeti hajgyógyászati termékcsaláddal történik, ami az olasz Orising.metódust alkalmazza.
Első alkalomtól látványos és nem felszíni hidratálásról és fényesítésről van szó, mint a legtöbb esetben, hanem az "egyénre szabott" technológiának köszönhetően, mindenkinek a haj minőségéhez való módszert alkalmazzuk.
A velőállomány a hajszál közepén helyezkedik el, ami a hajszemölcshöz csatlakozik, ez biztosítja az anyagok és a levegő átjárását mindkét irányba.
A haj és fejbőr újraépítése olyan biokémiai eljárással történik, amellyel véglegesen megoldja a problémát.
Magas színvonalú kiszolgálás, barátságos környezet, komoly szakmai tudással rendelkező szakemberek várják szalonunkban.
www.biohajklinika.hu
süti beállítások módosítása