HajBaj Teszt

Kevés az időd, de szeretnéd tudni mi baja a hajadnak, akkor
Töltsd ki a HajBaj Tesztet! Hullik a hajad?

Hajgyógyász kereső!

Hajgyógyászra van szükséged?

Hajgyógyászra van szükséged?

Hajproblémád van?

Bemutatom a HajBaj.hu weboldalt, mint hajproblémával foglalkozó oldalt! Itt megtalálsz minden információt, amire szükséged lehet.

Sőt, HAJGYÓGYÁSZ KERESŐ résszel is rendelkezik.

Segíteni szeretnél az embereknek, akkor csatlakozz partnerként!

Ezen a lapon még szó esik az Egészséges Táplálkozásról is. Szervezetünk elsavasodásáról, lerakódott méreganyagokról, és annak megszüntetésének a lehetőségekről.

Érdemes átnézned hozzám!

Felíratkozás

Személyre szóló tanácsadás

Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Adataidat bizalmasan kezelem.

Az egészséges életmód és az Érzelmek

2009.01.20. 17:12 :: Szabóné Nemes Ágnes

Az egészséges életmód és az ÉrzelmekNéhány embernek ez unalmasnak tűnhet, hogy érzelmekről kell olvasni az egészséges életmód témával kapcsolatban. Ha olvastuk a bevezetőt a 10 alappillérről, akkor tudjuk, hogy az egészséges élet több egyszerűbb dologból épül fel és ennek egyik alapja az érzelmek.

Érzelmeket már életünk kezdetétől megtapasztaljuk. Nagyon különbözőek lehetnek, nagyon sok fajták. Érezhetünk boldogságot, félelmet, dühöt, unalmat, kíváncsiságot egyszóval nagyon sokféle dolgot.


Talán ezért is, mert ilyen különbözőek lehetünk, és mert sokan  különböző országokból származunk, idegen városokból vagy világtájakról, különbözően fejezhetjük ki őket, az egyik legjobban félreérthető tulajdonságaink közé is tartoznak.

Érzelmek nélkül az élet nagyon unalmas lenne, ezzel valószínűleg mindenki egyetért. Egy élet, amiben mindenki mindig csak 100 százalékosan kíváncsi és boldog, vagy csak 100 százalékosan szomorú és unott, hát az eszméletlen egysíkú lenne, és nem is lenne igazán egészséges élet.

Még mindig felmerülhet a kérdés, hogy az érzelmek hogyan kapcsolódnak az egészséges élet kialakításához.

Mivel gyakorlatilag minden döntésünk, amit  az életben  hozunk, visszavezethető egy belső érzelmi döntésre, így elég könnyen kapcsolódik az életstílusunkhoz. Minden döntésünk, amit hozunk, először egy belső érzelmi döntésen alapul, amit utána megpróbálunk racionális "hazugságokkal" alátámasztani. Két alaptényező van, amire visszavezethetőek, ez az örömszerzés és a fájdalom elkerülése.

Milyen örömöket próbálunk meg elérni? Vannak a fizikai örömök, mint például egy lazító forró fürdő, egy nagy marhapecsenye vagy szexuális örömök. Aztán vannak a nem fizikai örömök, mint például a győzelemmel járó öröm vagy amikor a barátaink társaságát élvezzük.

Mik a fájdalmak, amiket megpróbálunk elkerülni? Például az egyik legáltalánosabb a munkahelyünk elvesztesével járó fájdalom elkerülése, a változásokat kísérő fájdalmak vagy egyszerűen annak a fájdalomnak az elkerülése, amit akkor érzünk, ha zavarba jövünk.

Tehát láthatjuk, hogy az érzelmek körülveszik életünket, a döntéseinket ez alapján hozzuk, a lelki állapotunk ettől függ, a lelki állapotunk befolyásolja a teljesítő képességünket és az egészségünket is. Behálózzák az életünket és ekkor még csak két érzelem fajtáról beszéltünk!! Ha jobban megértjük érzelmeinket és megtanuljuk kezelni őket, nagy mértékben megnövelhetjük a teljesítőképességünket, gyakrabban örülhetünk a jó közérzet ajándékának és egészségesebben élhetünk. Ezért is fontos arra figyelnünk, hogy az egészséges élet nem csak a fizikai dolgokból áll, hanem a lelki egészség is ugyanolyan fontos benne.

***Tipp az egészséges életstílushoz***Érdemes kipróbálni (sok ilyen kis kipróbálgatós trükköt fogunk még ajánlani), hogy megfigyeljük a döntéseinket az elkövetkező két napban úgy igazából és megpróbáljuk megmondani, hogy melyik érzelemhez kapcsolódtak.Emlékezz, a lelki egészség is fontos része az egészséges életmódodnak!

Forrás: e-stilusom.com

Szólj hozzá!

Címkék: stressz egészség egészséges életmód hajhullás életenergia hajprobléma

A bejegyzés trackback címe:

https://hajbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr54893836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása