HajBaj Teszt

Kevés az időd, de szeretnéd tudni mi baja a hajadnak, akkor
Töltsd ki a HajBaj Tesztet! Hullik a hajad?

Hajgyógyász kereső!

Hajgyógyászra van szükséged?

Hajgyógyászra van szükséged?

Hajproblémád van?

Bemutatom a HajBaj.hu weboldalt, mint hajproblémával foglalkozó oldalt! Itt megtalálsz minden információt, amire szükséged lehet.

Sőt, HAJGYÓGYÁSZ KERESŐ résszel is rendelkezik.

Segíteni szeretnél az embereknek, akkor csatlakozz partnerként!

Ezen a lapon még szó esik az Egészséges Táplálkozásról is. Szervezetünk elsavasodásáról, lerakódott méreganyagokról, és annak megszüntetésének a lehetőségekről.

Érdemes átnézned hozzám!

Felíratkozás

Személyre szóló tanácsadás

Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Adataidat bizalmasan kezelem.

A szép és egészséges haj titka

2009.02.16. 17:20 :: Szabóné Nemes Ágnes

A szép és egészséges haj titkaEgyre gyakrabban kétségbeesünk, mert elvesztette ragyogását, fakóvá, töredezetté vált a hajunk vagy érzékeny a fejbőrünk? A megfelelő hajápolás és a proteinben gazdag, változatos táplálkozás segíthet! Annak érdekében, hogy „hajproblémáinkat” könnyebben meg tudjuk oldani, 8 gyakori kérdésre igyekszünk az alábbiakban hasznos válaszokat adni. Naponta 50-100 hajszál elvesztése normálisnak mondható.

Ezzel szemben egy ennél jelentősebb mértékű hajhullás, mely két hónapnál tovább tart, majd krónikussá válik (esetleg a fejtetőn fokozatos ritkulás is mutatkozik), komoly problémára utal.

A stressztől, vashiánytól kezdve a hormonális változásokig, rendellenességig vagy fertőzésből eredő lázas állapotig az okok sokfélék lehetnek. Ilyenkor szakember tanácsa alapján eseti kezelés válik szükségessé - magyarázzák a bőrgyógyászok -, de ha szezonális hajhullásról van szó, a folyamat speciális táplálkozási kúrával megállítható. A helyes étrendnek többek közt az is a szerepe, hogy visszaadja a hajhagymáknak az életerőt.

Étrenddel az egészséges hajért

Ahhoz, hogy jó állapotban tartsuk a hajunkat, változatos étrendet kell követnünk, mely többek közt gazdag állati eredetű proteinekben - tanácsolják a táplálkozástudománnyal foglalkozó szakemberek. Ezek ugyanis kénes aminosavat tartalmaznak, és a keratin, a haj egyik fő összetevője képződéséhez elengedhetetlenek. Emiatt naponta tanácsos fogyasztani sovány szárnyas húst vagy halat, tojást. A hajgyökerek jó oxigénellátása érdekében kiemelendők a magas vastartalmú élelmiszerek (a vörös húsok így nem mellőzhetők a heti étrendből).

A cink szintén nagyon hasznos, antioxidáns hatása miatt (halak, osztriga, tenger gyümölcsei tartalmazzák) és ne feledkezzünk meg a B-vitaminok csoportjáról sem, mely ideális a hajnövekedés elősegítése szempontjából (pld. a máj, baromfihús, élesztő bővelkedik benne). A szép haj megtartásához szükséges tápanyagokat tartalmaznak még a teljes kiőrlésű gabonából készült termékek, a lencse és más szárított hüvelyesek, a szója.

Sűrűbb hajvágással gyorsabban nő a haj?

A haj nem úgy reagál a „visszavágásra”, mint a növény. A közhiedelemmel ellentétében nem lesz erősebb, és nem is nő gyorsabban vagy sűrűbben, ha gyakrabban vágják. Annyi azonban bizonyos, hogy ha egy jó minőségű ollóval időnként levágjuk a hajvégeket, azzal csak használunk hajkoronánknak.

Zsíros haj: megmosható mindennap?

Igen, de csak lágy, kifejezetten mindennapos használatra szolgáló samponnal. Az ilyen készítmények ugyanis nemcsak a hajat, hanem a fejbőrt is kímélik. Kivételes esetben, ha ezek a samponok mégsem lennének eléggé hatásosak, időnként váltsunk zsíros hajra való termékre, mely a faggyúmirigyek működését csökkentő hatóanyaggal rendelkezik.

Ügyeljünk ennek gyakoriságára, mert az is igaz, hogy visszaüt a hatása, ha túl sűrűn és rendszeresen használjuk. Meg kell azt is jegyezni, hogy túl erős szálú hajkefét ne használjunk mindennap, mert az irritálhatja a fejbőrt, és esetleg fokozhatja a faggyútermelődést.

Száraz haj: naponta pakolást kell rátenni?

A legjobb eredmény eléréséhez nem szükséges nagyon sűrűn speciális pakolást (hajmaszkot) alkalmazni, mert amikor a haj már „felvette” a tápanyagokat, a felesleg túlságosan hidratálja vagy „befullaszthatja” a hajat. A leghelyesebb, ha a használati utasításban foglaltakat betartjuk, és hetente egyszer-kétszer teszünk speciális pakolást a hajunkra, ha nagyon száraznak érezzük.

 

Forrás: hirtv.hu

Szólj hozzá!

Címkék: hajmosás egészséges életmód hajápolás hajhullás hajápolási tippek

A bejegyzés trackback címe:

https://hajbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr8958764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása