HajBaj Teszt

Kevés az időd, de szeretnéd tudni mi baja a hajadnak, akkor
Töltsd ki a HajBaj Tesztet! Hullik a hajad?

Hajgyógyász kereső!

Hajgyógyászra van szükséged?

Hajgyógyászra van szükséged?

Hajproblémád van?

Bemutatom a HajBaj.hu weboldalt, mint hajproblémával foglalkozó oldalt! Itt megtalálsz minden információt, amire szükséged lehet.

Sőt, HAJGYÓGYÁSZ KERESŐ résszel is rendelkezik.

Segíteni szeretnél az embereknek, akkor csatlakozz partnerként!

Ezen a lapon még szó esik az Egészséges Táplálkozásról is. Szervezetünk elsavasodásáról, lerakódott méreganyagokról, és annak megszüntetésének a lehetőségekről.

Érdemes átnézned hozzám!

Felíratkozás

Személyre szóló tanácsadás

Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Adataidat bizalmasan kezelem.

A fogyókúra fontosságai

2009.03.23. 10:49 :: Szabóné Nemes Ágnes

fogyókúraA fogyókúrázó lányok szervezetében nincs elegendő létfontosságú tápanyag

fogyókúra, diéta, vashiány

Sok fiatal lány olyan módon próbál meg fogyni, hogy attól kalcium- és vashiányos lesz, és már létfontosságú anyagok is hiányozhatnak a szervezetéből.

Egy 4100 minnesotai középiskolás bevonásával végzett tanulmány szerint a lányok 57 százaléka egészségtelenül akar lefogyni, például koplal, kihagy egy-egy étkezést, dohányzik, vagy hashajtót, fogyasztó tablettát, vízhajtót szed.

Még rosszabb hír az, hogy a fogyókúrázó lányok, a fogyni nem vágyó kortársaikhoz képest kevesebb gyümölcsöt, zöldséget és gabonát fogyasztanak, így kevés kalcium, vas és vitamin jut a szervezetükbe.


Dr. Dianne Neumark-Sztainer, a tanulmány vezető szerzője aggasztónak találja az eredményeket. Igaz, mondja, hogy az Egyesült Államokban szinte járványszerű az elhízás, de az efféle „diéták” nem jelentenek megfelelő választ erre a problémára.

A gyermekeknek csakúgy, mint a felnőtteknek meg kell tanulniuk az egészséges életmód követését, ami rendszeres testmozgást és sok gyümölcs, zöldség és zsírszegény tejtermék fogyasztását jelenti.

A leghatásosabb, ha maguk a szülők is egészségesen étkeznek, és sokat mozognak. Ha a gyerek kövér, ne mondogassuk ezt neki, ő maga is tudja, inkább járjunk elő jó példával, és adjunk neki egészséges, és mégis tápláló ételeket.

A tanulmányban 4144 tanuló válaszolt étkezési szokásaival kapcsolatos kérdésekre, valamint arra, van-e valamilyen taktikája a fogyásra vagy a súlya megtartására.

A lányok közel 88 százaléka mondta, hogy fogyni szeretne vagy tartani a súlyát, és ezt legtöbbször nem egészséges módszerekkel érik el. Nagy szerepet játszik eben a kutatónő szerint az is, hogy a kamaszok általában nincsenek megelégedve a testükkel.

A fiúknál érdekes kép alakult ki. Közel egyharmaduk mondta, hogy megpróbál fogyni, de náluk ez nem jelentkezett olyan tápanyaghiány formájában, mint a lányoknál. A fogyni kívánó fiúk ették a legtöbb gyümölcsöt, és általában véve is ők táplálkoztak a legegészségesebben a felmérésben részt vevő fiatalok közül.

 

Forrás: informed.hu

Szólj hozzá!

Címkék: egészség fogyókúra egészséges életmód életenergia

A bejegyzés trackback címe:

https://hajbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr221032809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása