HajBaj Teszt

Kevés az időd, de szeretnéd tudni mi baja a hajadnak, akkor
Töltsd ki a HajBaj Tesztet! Hullik a hajad?

Hajgyógyász kereső!

Hajgyógyászra van szükséged?

Hajgyógyászra van szükséged?

Hajproblémád van?

Bemutatom a HajBaj.hu weboldalt, mint hajproblémával foglalkozó oldalt! Itt megtalálsz minden információt, amire szükséged lehet.

Sőt, HAJGYÓGYÁSZ KERESŐ résszel is rendelkezik.

Segíteni szeretnél az embereknek, akkor csatlakozz partnerként!

Ezen a lapon még szó esik az Egészséges Táplálkozásról is. Szervezetünk elsavasodásáról, lerakódott méreganyagokról, és annak megszüntetésének a lehetőségekről.

Érdemes átnézned hozzám!

Felíratkozás

Személyre szóló tanácsadás

Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Adataidat bizalmasan kezelem.

„Egészséges élelmiszerek”

2009.02.12. 17:04 :: Szabóné Nemes Ágnes

Az Európai Unió klinikai vizsgálatokat követel

Egészséges életmódAz Európai Unió beszigorít: nehéz idők jönnek azon élelmiszergyártókra, akik tudományos bizonyítékok nélkül állítják, hogy termékeik használnak az egészségnek. Elemzők szerint az EU ezzel az élelmiszeripari cégek egyik legfontosabb marketing stratégiáját ássak alá.

Egyre több „egészséges terméket" értékesítenek az élelmiszergyártó cégek, köztük a Danone, a Nestlé és az Unilever. A vállalatok ily módon különböztetik meg gyártmányaikat másokétól, és többet is kérnek az adalékanyagok - pl. zsírsavak bébitápszerekbe, baktériumok joghurtokba - való - hozzátételéért, vagy épp a termékek egyes káros anyagainak kivonásáért (így pl. a telített zsírtartalom csökkentéséért). A kedvező egészségügyi hatásra való hivatkozás euró milliárdokban mérhető forgalmat jelent.

Az EU tagországok kormányai két évvel ezelőtt határozták el, hogy megkövetelik a tudományos vizsgálatokat az ilyen egészségügyi hivatkozások alátámasztására, valamint listát állítanak össze az elfogadható hivatkozásokról. Az elmúlt öt hónapban közzétett első eredmények cseppet sem bíztatóak az iparra nézve: 43 vizsgált hivatkozásból mindössze 9 elfogadható az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság szerint.

Az EU 2010 januárjára ígérte a jóváhagyott hivatkozások listájának közzétételét, de ezt feltehetően nem tudják majd teljesíteni, mivel 4 ezer hivatkozást kell ellenőrizni. Gondot okoz az értékelésnél az is, hogy nem tudni, egyes termékek kevesebb cukor, telített zsír vagy sótartalma valójában kedvező hatásokkal jár-e a különböző egészséges adalékanyagok hozzáadásától függetlenül is.

A Danone, amely azt állítja, hogy Activia és Actimel joghurtjai valóban segítik az emésztést, 4,5 milliárd euró forgalmat bonyolított le e két termékből 2007-ben, a cég teljes forgalmának 35%-át. A cégnek tehát komoly veszteséget okozna, ha a termékek kedvező hatása megkérdőjeleződne. A Nestlé 11 milliárd svájci frankot forgalmazott 2007-ben „egészséges" élelmiszerekből, ami forgalmának 10%-át tette ki. A cég egyik alvállalkozójának, a Martek Biosciences Corp.-nak egyik hivatkozását (az Omega 3 és a Omega 6 zsírsavakról) már elvetette az Élelmiszer-biztonsági Hatóság, amely magának a Nestlének a hivatkozásairól még nem tett közzé értékelést. Az Unilevernek pedig mindeddig három hivatkozásából kettőt kérdőjelezett meg az uniós hatóság: egyikük egy fekete tea-féleség, amely állítólag erősíti a "koncentrálóképességet", a másik pedig az ALA és a LA zsírsavak gyermekek növekedését elősegítő hatósáról szóló hivatkozás. Ezt Brüsszel azért vizsgálja, mivel úgy véli, nem bizonyított, hogy az Unióban élő gyermekek ALA és LA zsírsavakból szenvednének hiányt.

 

 

Forrás: tudatosvasarlo.hu

Szólj hozzá!

Címkék: egészséges életmód életenergia személyi edző

A bejegyzés trackback címe:

https://hajbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr82958723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása