HajBaj Teszt

Kevés az időd, de szeretnéd tudni mi baja a hajadnak, akkor
Töltsd ki a HajBaj Tesztet! Hullik a hajad?

Hajgyógyász kereső!

Hajgyógyászra van szükséged?

Hajgyógyászra van szükséged?

Hajproblémád van?

Bemutatom a HajBaj.hu weboldalt, mint hajproblémával foglalkozó oldalt! Itt megtalálsz minden információt, amire szükséged lehet.

Sőt, HAJGYÓGYÁSZ KERESŐ résszel is rendelkezik.

Segíteni szeretnél az embereknek, akkor csatlakozz partnerként!

Ezen a lapon még szó esik az Egészséges Táplálkozásról is. Szervezetünk elsavasodásáról, lerakódott méreganyagokról, és annak megszüntetésének a lehetőségekről.

Érdemes átnézned hozzám!

Felíratkozás

Személyre szóló tanácsadás

Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Adataidat bizalmasan kezelem.

Egészséges haj minden életkorban

2009.03.18. 12:37 :: Szabóné Nemes Ágnes

Hajápolás


A kor előre haladtával sajnos hajunk is elveszíti fényét, töredezetté válik, elvékonyodik. Mindezt a hormonális változások okozzák. Kezd eltűnni a haj a fejünk tetejéről, ám ott, ahol nem szeretnénk, szőrszálak jelennek meg. Az alábbiakban néhány életkorra vonatkozó tanácsot adunk, ugyanis minden életkorban másképpen célszerű ápolni a hajunkat.

A 30-as években

Kényeztessük a hajunkat. A terhességek alatti hormonális változások miatt erősebb, dúsabb lehet a haj, gyorsabban is nő, ám a szülés után ez megváltozik. Óvatosan bánjuk a formázó habokkal, zselékkel, sűrűn alkalmazva száríthatják amúgy is megviselt hajunkat. Samponozáskor a vérkeringés javítása érdekében masszírozzuk a fejbőrt 5 percig.

Ellenőriztessük szervezetünk vastartalmát, a nőknek több vasra van szükségük, mint a férfiaknak. A vashiánytól vékonyabb lehet a hajunk. Segíthet a vasban gazdag élelmiszerek – spenót, vörös hús – fogyasztása, ha ez sem volna elég, forduljunk orvoshoz pótlásért.


A stressz a hajnak is árt. A tartós stressz gátolja a haj növekedését, jógázzunk, meditáljunk, relaxáljunk a számunkra legmegfelelőbb módon. Ha nagy stressz, betegség, állásvesztés, szülés utáni depresszió miatt csomókban hull a hajunk, feltétlenül keressük fel orvosunkat.

Próbáljuk ki a tablettát. A nemkívánatos szőrnövekedés ellen, ha nem dohányzunk, segíthet a fogamzásgátló tabletta szedése. Ha már szedjük, és még mindig fennáll a szőrnövekedés, fogyasszunk sok szénhidrát tartalmú ételt, teljes kiőrlésű gabonát, amely fitokemikáliákat is tartalmaz, ezek is szabályozzák az ösztrogén-háztartást.

A 40-es években

Pihentessük a hajat, ritkábban csavarjuk fel, süssük be vagy szárítsuk forró hajszárítóval. Az ezek okozta károsodás visszafordítható, csak kíméljük a hajunkat.

Szedjünk vitamint. A perimenopauza hormonális ingadozásai is nyomot hagynak hajunkon, napi 2500 mikrogramm biotin (a B-vitamin egyik fajtája) erősíti a hajhagymákat. Az omega-3 zsírsavak serkentik a haj növekedését, ha az ételben nincs elegendő, szedjünk halolaj-kapszulát. A C-, D- és az E-vitamin valamint a folsav jól kondicionálja a hajat.

Hajhullás ellen használjunk erre a célra kifejlesztett készítményeket, vagy forduljunk bőrgyógyászhoz.

Jusson elég fehérje a szervezetünkbe, az öregedés első jelei ellen sikeresen lehet így felvenni a harcot. Fogyasszunk tofut, sovány húsokat és tojást. A fehérjét tartalmazó hajformáló készítmények is segítenek.

– Az 50-es években és az után

Az őszes haj szárazabb és törékenyebb, kondicionálóval, fényvédővel óvjuk őszülő hajunkat.

Fogyasszunk sok narancs színű gyümölcsöt és zöldséget, édesburgonyát, répát. Ezek a nap ellen is óvnak, és hidratálják a hajat.

Ellenőriztessük a pajzsmirigyünk működését. A pajzsmirigy 50 nőből egyet érintő alulműködése elhízást, szívbetegséget okozhat, de a hajszálak elvékonyodásában is megmutatkozik. Nézessük meg az orvossal, ha fennáll, könnyen kezelhető.

Távolítsuk el a nemkívánatos szőrszálakat. Az állon, az ajak fölött, hónaljban vagy a hason megjelenő szőrszálakat lézeres kezeléssel le lehet távolítani, de a hormonkészítmények is hatásosak. A leggyorsabb és legolcsóbb megoldás a szőkítés.

Hajbarát élelmiszerek minden életkorban:
– bab (fehérjetartalma miatt)
– dió (omega-3 zsírsavat tartalmaz)
– tojás (magas a B12 vitamintartalma.

 

Forrás: informed.hu

Szólj hozzá!

Címkék: stressz egészség egészséges életmód hajápolás hajprobléma hajgyógyászat

A bejegyzés trackback címe:

https://hajbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr501032785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása