HajBaj Teszt

Kevés az időd, de szeretnéd tudni mi baja a hajadnak, akkor
Töltsd ki a HajBaj Tesztet! Hullik a hajad?

Hajgyógyász kereső!

Hajgyógyászra van szükséged?

Hajgyógyászra van szükséged?

Hajproblémád van?

Bemutatom a HajBaj.hu weboldalt, mint hajproblémával foglalkozó oldalt! Itt megtalálsz minden információt, amire szükséged lehet.

Sőt, HAJGYÓGYÁSZ KERESŐ résszel is rendelkezik.

Segíteni szeretnél az embereknek, akkor csatlakozz partnerként!

Ezen a lapon még szó esik az Egészséges Táplálkozásról is. Szervezetünk elsavasodásáról, lerakódott méreganyagokról, és annak megszüntetésének a lehetőségekről.

Érdemes átnézned hozzám!

Felíratkozás

Személyre szóló tanácsadás

Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Adataidat bizalmasan kezelem.

Egészséges haj

2009.02.14. 17:13 :: Szabóné Nemes Ágnes

Egészséges haj

Hajunk egészségét nem csak a rendszeres ápolás, hanem a táplálkozás is nagymértékben befolyásolja. A matt, töredezett haj, a hajhullás sok esetben a rendszertelen, egyoldalú táplálkozás következménye. A haj kb. 98%-a fehérje, tehát a vitaminok mellett az egészséges haj megőrzéséhez a fehérjék is kulcsfontosságúak. A túlzott fehérjefogyasztás azonban kifejezetten káros, mivel a szervezetet savassá teszi, a vesék a savat kalciummal választják ki, amelyet a szervezet a hajtól és a körömtől von el. A szervezet fehérjeszükségletét alacsony zsírtartalmú élelmiszerekből (pl.: baromfi, hal) kell fedezni, mivel a zsírban gazdag ételek hajhullást okoznak.

A vitaminok megfelelő mennyiségben történő szervezetbe juttatása nélkülözhetetlen az egészséges haj megőrzése érdekében. A legfontosabb hajtápláló vitaminok:

Az A-vitamin zsírban oldódó vitamin, ezért felszívódásához a gyomorban zsiradékra van szükség. Legnagyobb mennyiségben a tengeri halak májában, a sárgarépában, zöld növényekben fordul elő, továbbá a tojás sárgájában, tejben, vajban.

Valamennyi B-vitamin, különösen a B6-vitamin befolyásolja pozitívan a haj és a bőr növekedését, állapotát. Vízben oldódó, leggyakrabban az élesztőben, rizskorpában fordul elő.

A Biotin vagy más néven H-vitamin is fontos. Magas Biotin tartalmúak a növényi magvak, a burgonya és a tej. A tojásfehérje viszont elvonhatja a Biotint.

A C-vitamin nélkülözhetetlen az egész szervezet számára, vízben oldódó, a szervezet nem képes elraktározni, ezért minden nap folyamatosan pótolni kell. Fokozza a szervezet ellenálló képességét és az egyes vitaminok hatását. A zöld növényekben, a paprikában, citrusfélékben és csipkebogyóban található legnagyobb mennyiségben.

A magas kalcium tartalmú ételek fogyasztása is ajánlott. Ilyen élelmiszerek a tej, a sajt, a túró.

Az antibiotikumos és más gyógyszeres kezelés, a drasztikus fogyókúra, az egyoldalú táplálkozás negatívan hat a haj állapotára. Ezekben az esetekben célszerű a vitaminokat és ásványi anyagokat pótolni akár szintetikus (tabletta) formában is. Törekedni kell azonban arra, hogy lehetőség szerint a szükséges mennyiség ne szintetikus úton, hanem egészséges étrend és életvitel kialakításával legyen biztosított a szervezet számára.

 

Forrás: atedivatod.hu

Szólj hozzá!

Címkék: egészség egészséges életmód hajápolás hajhullás hajápolási tippek

A bejegyzés trackback címe:

https://hajbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr80958741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása