HajBaj Teszt

Kevés az időd, de szeretnéd tudni mi baja a hajadnak, akkor
Töltsd ki a HajBaj Tesztet! Hullik a hajad?

Hajgyógyász kereső!

Hajgyógyászra van szükséged?

Hajgyógyászra van szükséged?

Hajproblémád van?

Bemutatom a HajBaj.hu weboldalt, mint hajproblémával foglalkozó oldalt! Itt megtalálsz minden információt, amire szükséged lehet.

Sőt, HAJGYÓGYÁSZ KERESŐ résszel is rendelkezik.

Segíteni szeretnél az embereknek, akkor csatlakozz partnerként!

Ezen a lapon még szó esik az Egészséges Táplálkozásról is. Szervezetünk elsavasodásáról, lerakódott méreganyagokról, és annak megszüntetésének a lehetőségekről.

Érdemes átnézned hozzám!

Felíratkozás

Személyre szóló tanácsadás

Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!
Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Kérjük, ezt a mezőt is legyél szíves kitölteni!

Adataidat bizalmasan kezelem.

A hajhullásról

2009.04.04. 10:02 :: Szabóné Nemes Ágnes

hajhullásA hajhullások nagy részének hátterében szervrendszeri megbetegedések állnak, amelynek tüneteként a hajunk korosan hullásnak indul. Ehhez mindenképpen tegyük hozzá, hogy mindenkinél előfordul legalább egyszer, hogy hajhullását kórosnak ítéli.

A hajas fejbőrön található kb. 100-150 ezer szőrtüszőnek kb. 10-15%-a nyugalmi állapotban van, tehát a naponta 100-150 hajszál kihullása normálisnak tekinthető!
A szőrtüsző 20-30 hajszálat növeszt az élet folyamán. Az egyes hajszálak 2-7 évig növekszenek, majd az ezt követő nyugalmi állapota után kihullik.


Hajhullás és hajhullás között is van különbség:

A férfiakra jellemző az androgén hajhullás, amelyet a szervezetben normálisan előforduló tesztoszteron vált ki. Ez az örökölhető hajhullás akár teljes kopaszságot is okozhat.

Diffúz hajhulláson azt értjük, amikor a hajszálak egyenletesen, a fejbőr minden területéről hullnak, a haj elvékonyodik és ritkább lesz. Leginkább a nőket érinti, előidézheti stressz, helytelen táplálkozás, nyomelemek (vas, A és E vitamin) hiánya.

Foltos hajhullás esetén pedig körülírt kopasz foltok alakulnak ki a fejbőrön, míg a többi területen változatlan a hajsűrűség. Oka legtöbbször a belső kiegyensúlyozatlanság, hormonális hatások, belső góc ill. bizonyos gyógyszerek is kiválthatják.

Hajunk hullásához vezethet még a tartósan lázas állapot, fertőzések, továbbá a káros környezeti hatások, agresszív fésülés, tengervíz, fodrászati eljárások is.
Tavasszal a fokozott pajzsmirigyműködés nagyobb hajveszteséget eredményez, ez teljesen normális, élettani jelenség.
Előfordulhat, hogy a normálisnál több haj éri el növekedésének végső szakaszát így egyszerre több haj hullik ki a megszokottnál. Ez leginkább ősszel és tavasszal következik be. Ha pár hét alatt megszűnik nem kell aggódnod!

Mit tehetsz?

Keresd meg a hajhullás okát és szüntesd meg azokat.
A szőrtüszők működését segíti, ha vérbőséget váltasz ki a fejbőrön. Használj erre kifejlesztett hajszeszt, ill. vérbőséget vált ki a masszázs is. A masszázs hatását a csalán-, rozmaring-, levendula- vagy borsmentatea erősítheti.
A lelki problémákat próbáld megoldani, ebben segítséget nyújthatnak a különböző relaxációs gyakorlatok (jóga, agykontroll).

 

Forrás: hajam.hu

2 komment

Címkék: egészség egészséges életmód hajápolás hajhullás hajprobléma hajgyógyászat hajproblémák hajápolási tippek hajritkulás

A bejegyzés trackback címe:

https://hajbaj.blog.hu/api/trackback/id/tr231033124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bacsika 2011.09.08. 21:22:19

A fejbörmasszázs és a csalánsampon segített csökkenteni a hajhullást. Ezeket továbbra is alkalmazom. A megritkult hajamra MANE hajdusítot használok amitol a hajam teljesen dusnak és surunek látszik. Akit érdekel, a suruhajt.hu oldalon tobbet is megtudhat rola

Triohair · http://www.hajgyogyaszom.hu/ 2013.02.15. 10:25:44

biohajklinika.hu/
Az elmúlt évtizedekben jelentősen megemelkedett a hajhullás, kopaszodás stb. tüneteivel küszködők száma. Sokan csak akkor figyelnek fel a bajra, mikor már környezetük észrevette. Ilyenkor az ember ide - oda kapkod, mindent kipróbál de sokszor eredménytelenül.Érdemes szakember segítségét kérni. Szalonunkban kiváló szakértelemmel rendelkező hajgyógyászok segítenek a gyógyulásban egyénre szabott kezeléssel. Mikrokamera segítségével 300-szoros nagyításban derítik fel a problémát. Kizárólag természetes anyagokkal dolgozunk, legyen az festés vagy dauer. Sok szeretettel várunk minden gyógyulni - és szépülni vágyót budai biohajklinikánkon. biohajklinika.hu/
süti beállítások módosítása